måndag 3 januari 2011

Lite inspiration...

2010-12-29

Jag tycker att det är tryggt med stabilitet, att saker och ting inte förändras för fort. Att man tar beslut i lugn och ro och sover på saken. De gånger man har gjort det motsatta fast magkänslan bönat och bett en om att ta det lilla lugna har man oftast fått ångra sig.

Däremot älskar jag förändringar av det positiva slaget som sker t ex över en längre tid. De förändringar som har krävt en insats från en själv. När man väl ser resultat och blickar tillbaka hur utvecklingen skett så känner man sig stolt. Man ska inte glömma bort de små framstegen som är som små tegelstenar som sakta bygger upp det eventuella huset. Man kan tolka det på många sätt.

Jag kommer att tänka på min kära pojkvän. Han har försökt att träna och gå ner i vikt under ca 4 år. Ibland började han bestämt att träna regelbundet för att sedan släppa det helt eller träna periodvis. Det hjälpte inte särskilt mycket förrän han bestämde sig för att göra något åt situationen. Hemligheten med att han började närma sig sitt mål var nog att han delade upp målet i mindre delar och införde små förändringar i vardagen som hjälpte honom.

Han bestämde sig för att minska och näst intill helt utesluta feta såser vid lunchen och sötsaker vid fikat. På helgerna kunde han däremot unna sig lite choklad eller godis. Men vardagarna var han bestämd. Sedan så började han för ca 1 och ett halvt år sedan träna regelbundet och det innefattade gymma i lite över en timme.

Förbränningen ökade och han hade redan förlorat 5 kilo efter ett halvår. Han fortsatte på det här sättet och började träna nästa varje vardag efter jobbet förutom en vilodag. Utöver det utökade han uppvärmningen på löp bandet till en 40 minuter - 1 timmes konditionspass. Där började jag märka hur han snabbt började rasa i vikt. Idag, efter ca 1,5 års träning och lite disciplin vad gäller socker och kolhydrater så väger han idag 79 från att ha vägt 92.

Utan någon utomstående hjälp förutom 6 pass med personlig tränare så har han uppnått sitt mål att gå ner i vikt. Det är oerhört imponerande och inspirerande. Oavsett vad man vill lyckas med. Delar man upp sitt mål i mindre bitar så kan det bli enklare att uppnå dem. Hoppas att det här inlägget inspirerar er att tro att det är inte mycket som är omöjligt, bara man bestämmer sig och gör tillvägagångssättet till en rolig resa.

"Din kropp är ditt tempel, ta hand om det"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar