onsdag 16 februari 2011

Tänk om...

Vi tjejer och även vissa killar kunde sluta överanalysera allt som sägs, varje blinkning, varje suck som kommer från vår omgivning. Att försöka läsa mellan raderna har många av oss som favorit sysselsättning fast vi vet om att det bara äter upp batterierna i våra små hjärnor.

Tänk om vi kunde lära oss att bara släppa det. Låta det vara. Det är inte så svårt egentligen om man bara bestämmer sig för att saker som andra säger, speciellt när det kommer från människor vi verkligen tycker om, inte behöver läggas på operationsbordet. Man borde värdesätta sig mer genom att låta huvudet ägna sig åt det den gillar bäst. Vila. Följa intuitionen iställer. Den vet precis vad och vem som är rätt för oss. Tänk om vi kunde öppna upp vårt hjärta för saker som är mer betydelsefulla, som t ex kärlek och medkänsla.

Det finns så mycket människor omkring som inte kan sluta älta och försöka komma fram till vad personen de gick ut på dejt med eller vad en familjemedlem egentligen menade när han/hon sa det ena eller det andra.

Så nästa gång du sitter avslappnad i soffan och personen bredvid säger dig något som skulle kunna betyda två olika saker och du blir osäker i dig själv. Inse att du egentligen vill gå på djupet men ändå har viljestyrkan att låta det gå, det kommer att kännas som att en av dörrarna till en dimmig grön äng där fjärilar flyger omkring har öppnats...nää men du kommer att känna dig fri och självsäker, så hoppas det finns fler därute som vill sluta älta NU

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar