torsdag 10 februari 2011

Alla hjärtans eller smärtans dag?

Romantik är är nog olika för alla. En del älskar det traditionella som choklad, rosor och en kärleksförklaring skriven för hand, helst med blöta fläckar som hamnat där pga den emotionella floden som svämmat över.

Eller så bryr man sig inte så mycket om kärleks exhibitionism och är belåten med tanken på att kärleken bor i hjärtat och i handlingar utan att känna behov av en liten nalle med ett stort hjärta (helst större än den stackars lilla nallen) som säger att den älskar någon.

Kanske är man som jag, som inte riktigt kan bestämma sig och därav skiftar mellan att vara en romantik törstande, dagdrömmande tjej som tuggar sönder pennor för hon tror att det är choklad till en tjej som tycker att rosor och choklad är lite töntigt och att det faktiskt finns fler personliga och originella sätt att uppvakta någon man verkligen bryr sig om.

Dessutom så man kan man ju bara sitta hemma, äta pizza och dricka läsk ur ikea glasen på denna dag då det ändå bara är ännu en dag för att få många i en kärleksrelation att svettas och känna press för vad de ska hitta på och åter igen.. konsumera.

Är man singel och vill vara i en relation? Tyvärr, det fanns ingen backup plan när den här traditionen blev till. Det går ju inte riktigt att blunda och hålla för öronen heller. Alla hjärtans dag har gått med sina stora bestämda steg genom staden i snart tre veckor!! Jesus!! Men man kan ju köpa en bunt rosor till sina närmsta vänner och kanske till han som säljer Situation Stockholm i tunnelbanan och den söta killen/tjejen på pressbyrån som man spanat in i evigheter. Men viktigast av allt- bestämma sig för att spendera mer tid med sina nära och kära som man nödvändigtvis inte behöver ha en "kärleksrelation" till. Och DET kan man göra vilken dag som helst, och borde göra sånt oftare, right? och det gäller oavsett om man är singel eller inte. Länge leve vardagsromantiken!

En spark i baken dock till alla lata därute som inte hunnit eller orkat eller kunnat uppvakta sina älsklingar. Ibland tänker jag att den här dagen borde slopas men sen slår det mig att vissa busy bees därute kan behöva en speciell dag för att bli påminda om kärleken och det är väl bättre med en kärleksdag som man kan sätta åt sidan för just det ändamålet.

Håller tummarna för att älsklingen inte behöver jobba över den dagen så man kan ha en mys måndag tillsammans. Vad ska ni göra?

2 kommentarer:

  1. Vi ska fira bröllopsdag denna dag! Hur vet jag ännu inte men det blir väl något extra gott att äta och kanske något bubbel att skåla i efter att Isabelle somnat.... :) Kram

    SvaraRadera
  2. Det låter som en plan.Hoppas ni får det jättemysigt:) kul att ni kan slå två flugor i en smäll till skillnad får oss som "blev ihop" den 15:e. Nu måste vi fira två dagar i rad..tänk vad jobbigt:)
    kram!!

    SvaraRadera