tisdag 28 december 2010

Underbart god förrätt till nyårsafton - Chèvre chaud gratinerad getost


4 skiva(or) bröd, rostat, toast
smör, till stekning
4 skiva(or) chèvreost, ca 1 cm tjocka
2 msk honung, flytande
80 gram sallad, späd, t ex rucola och bladspenat
1 st röd lök(ar)
12 st cocktailtomat(er)
4 msk olivolja
2 msk balsamvinäger
50 gram valnötter
flingsalt
svartpeppar, nymalen

Tillagning
1. Sätt på ugnen på grillelement och full värme.

2. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.

3. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.

4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.

5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.

KÄLLA: TASTELINE: http://www.tasteline.com/Recept/Chevre_chaud___gratinerad_getost

1 kommentar:

  1. ....mmmmmm det här receptet skall jag testa! Det ser superläckert ut.
    Har precis varit på möllan och köpt en getost som jag inte smakat förr en liten burk honung och grönmögelost samt rosemarinkex. Skall iväg till en väninna nu och mumsa i mig dett tillsammans med ett glas vitt.

    SvaraRadera