lördag 3 juli 2010

Kefalonia dag 2

2 Juli 2010
Jag blev väckt av samma larmsignal som väcker mig i min lilla säng i Sverige varje vardag och övertalar mig att gå till jobbet. Jag snoozade som vanligt. Men kom strax därefter på att vår reseledare skulle komma till vårt sk hotell med förslag som vi kunde byta oss upp till.
Även om jag vid det här laget starkt kände att de kostnadsfritt borde förflytta oss till ett annat boende. Standard på hotell är en sak. Men när det handlar om vattenskada så lutar det mer åt hur hälsosamt det egentligen är att andas in denna luft? jag hade också vaknat med lite utslag på magen och handen och kliat mig hela natten. Nu var jag arg. De ska sätta oss på ett annat hotell punkt slut.

Vi gick upp och mötte upp henne. Jag började berätta om spindelnäten och Rune och hans bror och hur mörkt det var. Då började hon läsa upp paragrafer om just att de inte kunde garantera standarden osv på hotellet. Då frågade jag om det fick lukta mögel på rummet. Då sa att det var en annan femma och följde med oss till rummet. Sniffade runt lite överallt, sa ironiskt att vi hade ett fett badrum, tack gode Gud hon fattade i alla fall att det var ett minst sagt kasst ställe att bo på. Inte bara kasst, det var på något sätt så obeboeligt att man ville sätta sig och gråta.

Hursomhelst så började hon prata om att det var fuktigt och att det är fuktigt överallt osv. Jag undrade om det var mögel överallt och om hon tyckte att der var ok att bo så. Då bläddrade hon i sin pärm för att se om någon hade bott här tidigare. Nej. Vi var de första av deras kunder som hade äran att bo här. Hon föreslog att vi skulle vädra och att mögelspecialister hade varit i byggnaden där hon själv bor eftersom luktat så mycket men att de inte hittat något och bett dem vädra. Utöver det hade de sagt att lukten/fukten jag minns inte riktigt, så småningom försvinner in i väggarna vilket jag tyckte lät underligt. Det ska ju inte försvinna IN det ska UT UT UT. Hon upprepade att vi skulle vädra och sa att unga människor som reser oftast inte brukar ha så höga krav och att det var nog bäst för oss om vi bytte hotell, dvs med egna medel uppgraderade. Usch. Med andra ord så tyckte hon inte att de ska skulle stå för hotell, såklart.

Jag tror att vi därefter inte orkade diskutera och jag sa till mig själv att jag skulle gå vidare med det här när jag kommer hem. Hur billig resan än är så tycker jag att rätt ska vara rätt. Ett enkelt rum utan några lyx som helst, utan WC/Toalett, utan pool eller frukost. Jag hade köpt det, eftersom det redan står på min biljett. Men stod inget om att det kunde vara som att bo i en gaskammare och det värsta var att man vänjde sig snabbt vid lukten. Men det är ju fortfarande inte bra! Så vi sa, ine vi byter hotell. Vi vill bara härifrån så fort som möjligt eller sätt oss på första bästa plan hem.

Hon berättade att hon hittat ett hotell som skulle passa oss perfekt som låg i Lourdas. Det skulle vara fräscha rum och pool och havsutsikt och killen som jobbar där skulle var hur skön som helst. Låter perfekt, och det hela skulle kosta oss ca 250 euro. Jag tyckte det var ett jättebra pris, med tanke på hur dyrt det kan vara med sådana lägen.

Vi tog vårt bagage ställde oss vid gatan och vinkade en taxi till oss. Chaffisen klev ur och började öppna bagageluckan. Vi betalar 25 euro sa jag till honom eftersom reseledaren sa att det inte ska kosta mer och att vi helst skulle komma överens innan vi klev in i någon bil. Thirty! ropade han. Nej, 25 eller så tar vi en annan taxi sa jag och vi hade inte ens hunnit röra på oss någon centimeter innan han sa ok, twentyfive!

Väl inne i bilen så pratade vi och han sa att han hade varit i Sverige "when my hair was still black" som han uttryckte det. Han verkade vara en go man och alla vi stött vi på, på ön verkar trivas. Ekonomikrisen verkar inte ha påverkat dem så värst mycket heller då de har turismen.

Vägen till Lourdas var underbar, vi åkte runt runt upp för ett berg och såg havet och naturen nedanför. Vi hade känt oss så begränsade i Lassi då vi inte har körkort. De flesta verkade hyra bil och ta sig runt på egen hand. Jag ville så gärna till t ex Fiskardo som ligger på norra delen av ön. Den enda byn som klarade sig från jordbävningen 1945 vilket betyder att de är de enda med kvar med den gamla arkitekturen. Små dörrar och fönster och olikfärgade fasader.

Vi kom efter ca 25 minuters bilfärd dram till Lourdas och hotellet vi skulle bo på. På väg ner mot hotellet möttes vi av en leende tjej som såg ut att vara jämngammal med mig. Jag vet inte hur hon visste att vi hade anlänt men hon var jättetrevlig och pratglad. Theresa heter hon. Jag tror att hon jobbar i baren vid poolen för det mesta. På väg ner mot poolen hojtade någon från en balkong på bottenplan. Det var en man som stod svept i endast gardinen och såg glad och nyvaken ut vinkade "welcome! welcome!! till oss. Vi vinkade tillbaka och Tereza berättade att det var hennes chef. Vi kände oss redan hemma och vi log!! för första gången på länge. Vi har kommit rätt tänkte vi.

Sen fick vi se vårt rum. Inget att hurra för men det kändes bra och det kändes rätt. Rummet var enkelt inrett och LJUST med ett litet kokvrå. Nu får vi leva lite och njuta av de 5 återstående dagarna i paradiset.

Det blev häng på rummet de första 2 timmarna. Det var så skönt att bara få vara i ett rum med en sån fantastisk utsikt. De låg redan ett par gäster nere vid poolen och solade och badade. Vi gick ner till Tereza som ville bjuda oss på en välkomstdrink och vi pratade rätt länge om det ena och de andra. Hon hade varit i England och pluggat till arkitekt. Sen berättade hon om att det skulle vara ett slags poolparty på måndag med BBQ och dans. Gud vad glad jag blev!! det ser jag verkligen fram emot. Sen gick vi och åt och på hemvägen träffade vi på killen som suttit bredvid mig på planet som jag hade diskuterat ospecificerat boende med. Markus och hans tjej hade tydligen haft lite mer tur än oss och hamnat här i Lourdas på ett bra hotell. De sa att de precis varit nere vid den långa stranden som också heter Lourdas, uttalas "lorthas".

Att ha sett bekanta ansikten var trevligt och de erbjöd sig att visa vägen till stranden dagen efter om vi skulle befinna oss i krokarna.
Tillbaks till hotellet och det var dags att inviga poolen. Solen skulle nog gå ner om en timme eller så men det var fortfarande ganska varmt. Jag pratade lite med Tereza efteråt och hon undrade vad vi skulle göra dagen efter och erbjöd sig att köra oss runt lite i sin bil. Urgulligt av henne.

Vi har varit och handlat lite mat nu också , lite bröd ost och smör så man slipper äta ute hela tiden. Sen satte vi oss på balkongen under stjärnorna och tittade ut över poolen och baren där det var stendött. Men vi hade det mysigt, jag kände att jag behövde skriva lite och tog ut min lilla laptop och tittade efter trådlösa nätverk. Jadå! hela två staplar fanns där, jag tror det är ägarens oskyddade nätverk moahahaha. Snabbt in i mejlen och facebook och bloggen, allt på en gång, man vill ju inte spilla någon tid ifall man skulle tappa uppkopplingen. Men det gick bra och jag tror att vi har access till den här när vi vill bara vi sitter på balkongen. Om vi får är en annan femma nu ska vi kolla på lite serier innan vi sussar. Nu kan vi andas ut och njuta.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar