onsdag 26 maj 2010

Till de som inte kan sluta gnälla

"Onda småbarnsmammor" och deras barnvagnar vars enda mål i livet är att krossa allt som kommer i deras väg, småbarnsskrik på caféer, folk som står fel i rulltrappan eller de som pratar för högt i mobilen.

För en del människor verkar dessa saker ligga så högt upp på gnäll listan att de väljer att skicka in inlägg efter inlägg till tidningar.

Antingen har de rosaskimrande Hollywood films lyckliga liv eller väldigt lite perspektiv att de inte kan skilja på små och stora dilemmor. Skulle någon beklaga sig över antalet oskyldiga människor som dödas i världen eller vädra politiska synpunkter, mobbning eller kvinnofridskränkning så skulle nog den personen få mer sympati av mig.

Visst, kollektivfrågor ska inte ignoreras, men att de får ett sånt utrymme i media kan jag tycka är lite väl onödigt. Varför inte försöka alliera sig mot viktigare saker som t ex hemlöshet, kvinnomisshandel osv istället för att sitta och sura över småsaker och reta sig på det ena eller det andra.

Känner du dig illa behandlad av en medmänniska? konfrontera. Gå fram till småbarnsmamman som höll på att "köra" över dig om det nu verkligen var så illa och visa ditt missnöje. Står det en skåning eller göteborgare eller någon med en annan charmig bakgrund på vänster sida i rulltrappan, så be honom eller henne att stiga åt sidan så du kan flyga förbi och hinna kasta dig på tåget som går varannan minut.

Det betyder inte att alla andra som inte klagar över småsaker är perfekta, alla är vi "i-landsskadade" eller lyckostar, men för Guds skull klarar du inte av att dricka din latte bland människor där det även kan förekomma barn, så stanna hemma och skriv ditt inlägg, men snälla, posta inte det meningslösa gnäll så som jag är på väg att göra just nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar