torsdag 15 september 2011

you got to yoga!

Så skönt det var att gå yogapasset igår kväll. Så pass att man börjar gå ner i varv redan under dagen. Tror faktiskt att det har hjälpt mig otroligt. Numera känns det som att man kan ta ett djupt andetag utan det fastnar någonstans på vägen då man bara kan ta såna små hyperventilerande pytteandetag.

Yoga eller någont med motsvarande effekt borde definitivt vara en del av varje människas vardag. Man borstar ju tänderna varje dag, duschar, sminkar sig, äter osv. Varför är det inte lika naturligt att ta hand om insidan. Stärka, mjuka upp och ta en titt på sig själv genom att stanna upp en eller två gånger om dagen. Varför är det inte lika självklart? Jag tror att världen skulle vara en bättre plats att leva i om alla skulle anstränga sig lite mer och ta hand om sig själva.

Det som sker inom oss reflekteras ju alltid utåt på ett eller annat sätt, förr eller senare. Hur skulle det se ut om vi aldrig städade hemma eller kastade matrester omkring oss tills det börjar lukta riktigt illa? till slut skulle folk utanför vår bostad påverkas. Våra grannar, vår familj osv. Samma sak gäller det vi går och bär på hela dagar, veckor och månader i sträck. Vi glömmer ofta bort att det inte bara är vi själva som mår bra utav att ta hand om oss själva, utan man gör också sin omgivning en tjänst.

Yoga betyder bl a: förening av kropp, sinne och själ
Satnam: "sanning är min identitet"


Min yoga outfit: Leggings H&M, Tröja Cheap Monday(älsklingens älsklingströja..upps)

1 kommentar:

  1. Tänk om det tilloch med är med lätthet som vi kan ta hand om oss själva med utan att det känns som en ansträngning utan att det till och med är bland roligaste och härligaste vi kan tänka oss? Tänk om vi får lov att vara de vi är i vår skönhet och fulhet? Så härligt att läsa att du tar hand om dig nu. Tag plats och andas långt förbi tårna i expansion...Du behövs...Du är ett bidrag till denna planeten och hela solsystemet!

    SvaraRadera