onsdag 12 oktober 2011

Nya möjligheter...?

Älskar teknik som lyckas trolla bort begränsningar i våra liv. Den här prylen är precis som vilken penna som helst förutom en egenskap. Nämligen att den digitalt återskapar det du ritat. Du behöver inte ens installera programvaran eftersom den redan finns på enheten och hämtas därifrån. Det enda du gör är att du kopplar in den i datorn så får du välja vilket program du vill öppna ditt arbete i. Fiffigt va?! Vet inte än hur bra den presterar dock.

Men håller den vad som lovas så skulle den kunna bli bl a konstnärens och idésprutans bästa vän. Ett perfekt redskap helt enkelt för den som flitigt gör anteckningar i sitt arbete. Den står högt på min önskelista kan jag säga. Synd att det har blivit någon strul i tillverkningsprocessen för den skulle ju ha släppts nu i Oktober. Folk står redan i kö för att få köpa den minsta aning om när den anländer. Wacom är ju annars världsledande med sina produkter så det är ju lite synd att det blivit på det här viset. Priset kommer att ligga runt 1600:-. Inte farligt alls för det den utlovar. Sitter här och väntar med höga förväntningar helt enkelt...

Så här beskrivs den i elektronikaffärer:
Starta din Wacom Inkling. Fäst Inkling på ett papper, servett eller
vad du har till hands. Skriv, skissa vad du vill och för över till datorn
när som helst.

Med det nya designverktyget Inkling ifrån WACOM kan du starta ditt arbete
på traditionellt sätt samtidigt som du gör första steget i ditt digitala arbetsflöde.
Det är enkelt att komma igång och du behöver inte lära dig något nytt.
Starta bara din Inkling och kläm fast mottagaren i kanten på din skissbok,
ett löst pappersark, en servett eller vad du har till hands och låt kreativiteten flöda. Inkling hanterar upp till A4 format.

Med en enkel knapptryckning kan du till och med skapa lager när du ritar.
Dina skisser lagras i minnet på Inkling´s lilla mottagare som du sedan ansluter
till din dator för att med mjukvaran Inkling Sketch Manager.
Bilderna öppnas som interna filer i Adobe Photoshop, Adobe Illustrator eller Autodesk Sketchbook och är automatiskt vektoriserade eller pixelbaserade med lager och allt. Alternativt kan dina skisser sparas i Inkling´s interna format eller utan lager som JPEG, PNG, PDF eller SVG.

I paketet:
Inkling digitalpenna, Inkling-mottagare, laddare, batteri, USB kabel, 4st extra patroner, Inkling Sketch Manager-mjukvara, komma-igång guide och online-användarmanual.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar