Ingridienser: Bhindi Masala
2 koppar okra (kan hittas i Indiska, Pakistanska, Bengaliska mataffärer t ex Himalaya vid Tekniska högskolan i Stockholm)
2 medelstora lök
3/4 tsk chilipulver
1 tsk amchoor pulver (torkad mango pulver)
4 matskedar olja/smör
1/2 tsk gurkmeja
1 tsk Garam Masala
2 matskedar Korianderblad utan stjälk
1 tsk salt eller önskad mängd
*******************************************
1.Börja med att tvätta okran under rinnande vatten och torka sedan av med en ren kökshandduk. Är den blöt kommer rätten at bli slemmig och det vill vi inte.
´
2.Skär av hatten på okran så den ser ut så här
3.Du kan skära den i mindre bitar på längden eller skära hela okran i två delar, också på längden. Jag har valt att ha dem hela.
4.Nu ska du hacka löken till långa bitar. Alltså precis som man hackar lök men skippa att göra dem till små fyrkantiga bitar. Löken ska ta plats i den här rätten. Sen steker du löken tills den blir något knaprig. Häll i alla kryddor förutom Garam Masalan och stek i någon minut till.
5. Lägg i okran och stek och rör om försiktigt i ca 5 min. Sen sätter du på lock och låter den ånga under ca 15 minuter på sag värme. Servera Okran på en tallrik och strö över Garam Masala och lite färsk koriander om du vill. När den är färdig ska den se ut ungefär som i bilden nedan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar